כמותרפייה למרות היסטלוגיה נקייה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

16/02/2016 | 14:50 | מאת: אור

שלום רב, לצערי נפלתי גם בסטטיסטיקה:(.עברתי ממטומיה להוצאת לברור הסתיידות ומוקד חשוד בתוצאות היון חיוביות 2.5 POSITIVE IN IDC AND DCIS +2 POSITIVE IN DCIS AND NEGATIVE IN IDC HER_2/NEU +3 POSITIVE IN IDC AND DCIS נותחתי לפני 3 שבועות ,לאחר הניתוח כל ההיסטולוגיה תקינה לחלוטין כמו כן 4 בלוטות שהוצאו נקיות לחלוטין. עכשיו מתברר לי שמומלץ טיפול כמותרפי ?!! האם לאחר כזו תוצאה שלאחר ניתוח יש צורך בכימותרפיה?? נורא ....:(עצוב

23/02/2016 | 12:16 | מאת: ד"ר מיה גיפס

שלום אור הצורך בכימותרפיה לא נובע מכך שהניתוח לא היה תקין אלא מתכונה של הגידול , אשר איננה קשורה לגודלו או למעורבות הבלוטות, והיא ה-Her2 +3. כאשר תכונה זו קיימת - חייבים לתת כימותרפיה והרצפטין ע"מ להקטין משמעותית את הסיכון לחזרת הגידול. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד