גלולות וגוש שפיר

דיון מתוך פורום  סרטן השד

18/01/2016 | 15:11 | מאת: טל

היי רציתי לשאול אני בת 25, נוטלת גלולות שנתיים וחצי. ביצעתי אולטראסאונד בשדיים ובשני השדיים הופיע גוש שפיר. השאלה שלי האם יש קשר בין נטילת גלולות להיווצרות גושים שפירים והאם המשך לקיחת גלולות עשויה לסכן את הגוש שפיר?

22/01/2016 | 12:56 | מאת: פרופ' אילן כהן

ראשית למה ביצעת אולטרהסאונד של השדיים ? האם היה חשד לממצא בשדיים בבדיקת רופא ? שנית,הממצא בשדיים היה יכול להיות עוד לפני לקיחת הגלולות (אלא באם בדקו את השדיים לפני כן) גלולות יכולות לגרום במקרים מסויימים להתעבות רקמת השד. בכל מקרה, רצוי להתייעץ עם כירורג שד ולקבל חוות דעתו באם את יכולה לקבל גלולות עם הממצא בשדים.

מנהל פורום סרטן השד