תוצאות ביופסיה - גוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/01/2016 | 14:11 | מאת: דנית

אני בת 40, עשיתי ביופסיה לאחר שנגלה גוש קטן כ- 1 ס"מ בשד שמאל תוצאות הביופסיה - Birads 4a יש לי תור לכירורג רק עוד חודש וחצי. זה אומר שיכול להיות הממצא אינו שפיר? יש לעקוב אחריו באולטרסאונד?

18/01/2016 | 06:10 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

דנית שלום הדרוג של BIRADS הוא דירוג של מראה רנטגני מבדיקות ההדמיה עד כמה הממצא חשוד או לא לממאירות. דרגה 4A הוא ממצא חשוד שמחייב בדיקה. כיוון שכבר עברת ביופסיה- צריך להיות לך דוח פתולוגי שאומר בוודאות מה טיב הממצא בשד.

18/01/2016 | 08:46 | מאת: דנית

בתשובה רשום: פתולוגיה: Mild fibrosis and adenosis Microcalcifications present מה זה אומר?

20/01/2016 | 15:53 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

לדנית שלום BIRAD 4A זו הערכה רנטגנית ואם עברת ביופסיה מה התוצאה הפתלוגית ללא זה לא ניתן להגיד האם שפיר או ממאיר ראיתי את התשובה למטה מדובר בממצא שפיר מספיק מעקבבעוד שנה של ממוגרפיה + US בברכה

מנהל פורום סרטן השד