תאים טרום סרטניים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/12/2015 | 00:28 | מאת: אתי

מה הסיכון שתאים טרום סרטניים בשד הופכים לסרטניים ותוך כמה זמן?

06/12/2015 | 12:34 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. לא ברור על מה את מדברת. למה הכוונה בתאים טרום סרטניים? האם מדובר ב DCIS? ואם כן האם בדרגה נמוכה בינונית או גבוהה? בברכה

06/12/2015 | 13:25 | מאת: אתי

פרופ' שבתאי שלום, תודה על תגובתך. באותו שד יש לי גם גוש שאותו ברור לי שצריך לכרות. בתוצאות הביופסיה שלו כתוב: BX IDC GRADE II AND DCIS INTERMIDIATE TO HIGH NUCLEAR GRADE ER PR POSITIVE HER 2 NEGATIVE HI 67 10% בתיאור המיקרוסקופי של הביופסיה של ההסתיידויות (שנמצאות במקום אחר בשד) כתוב: "בחתכים מביופסית VANB נראית רקמת שד עם מוקדים רבים של COLUNMAL CELL CHANGES WITH FLAT EPITHELIAL ATYPIA נראות מספר הסתיידויות" נאמר לי שיש שם תאים פרה-סרטניים. שאלתי: מה הסיכון שהתאים הטרום סרטניים יהפכו לסרטניים ותוך כמה זמן (בהנחה שאין שם תאים סרטניים ממש).

מנהל פורום סרטן השד