בלוטות לימפה נגועות לאחר טיפול נאו אדגובנטי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/11/2015 | 19:25 | מאת: ליאור

ערב טוב בת 52 ברקע IDC הורמונלי הר 2 שלילי 8 חוד טיפול נאו אדגובנטי . לאחרונה נותחתי הוסר גוש 2 סמ (התכווץ מ4 ס"מ) + 5 בלוטות . הבלוטות נבדקו ע"י פתןלוג במהלך ניתוח ולא נמצאו בהן תאי סרטן . להפתעתי לאחר כשבועיים התקבלה תשובה ש 4 מתוך הבלטות נגועות בקרצינומה "בקבוצות קטנות " . שאלתי האם אני צפוייה לניתוח נוסף להסרת בלוטות לימפה נוספות ? היתכן שהגידול שד הגיב לטיפול ההורמונלי והבלוטות כפי הנראה לא הגיבו כלל ? תודה מראש על התייחסותכם . ליאור

21/11/2015 | 22:37 | מאת: ד"ר עודד אולשה

ליאור שלום על פניו ומבלי לראות את התוצאה המלאה של הבדיקה, נראה שגם הגידול וגם הבלוטות הגיבו לטיפול בדיוק בגלל התיאור שהיו בבלוטות תאי קרצינומה "בקבוצות קטנות ". יש אפשרות לקבל הערכה לגבי תגובת התאים לכימותרפיה וזה יכול להיות מוזכר בדו"ח הפתולוגי. לשאלתך על הצורך בניתוח נוסף להוצאת שאר הבלוטות, ההחלטה צריכה להיעשות תוך ידיעה על כל הממצאים בבית השחי ובתיאום בין המנתח והאונקולוג שלך. בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד