סרטן שד גרורתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/09/2015 | 14:24 | מאת: ח.ח

תודה על המענה אבקש תגובות על הקרנת םרוטונים בחול וכן אני מאמינה שיש טיפול כימי או שילוב של טיפול כימי שכן נכנס למוח כל עזרה תיתקבל בברכה

27/09/2015 | 16:55 | מאת: בלומברג

proton beam radiosurgery היא שיטה שלדעתי לא מתאימה למצבך (7 גרורות מוחיות), והנחת העבודה היא שאם נמצאו 7, ככל הנראה יש יותר והן קטנות מדי מכדי להופיע כרגע ברזולוציה של בדיקת הדמייה. לגבי כימותרפיה, נכון שיש תרופות שעוברות את מחסומי הדם במוח, ואף נמצא במחקרים קטנים יחסית אחוזי תגובה כאלה ואחרים בגרורות מוחיות ממקור שד. עם זאת, הטיפול בתרופות אלה יהיה בתלות של מספר גורמים כמו: 1. ברמה התפקודית הנוכחית שלך (KPS) 2. סוגי כימותרפיה שכבר קיבלת בעבר (במידה וקיבלת) 3. מידת היעילות של התרופות בנגעים ממקור שד עם ציטולוגיה כמו של הגידול שלך. במחקר קטן (22 משתתפות) את אחוזי התגובה האובייקטיבית הגבוהים ביותר (54%) השיג פרוטוקול של: cyclophosphamide + 5fu + methotrexate (אין דיווח על median overall survival) במקום שני מבחינת אחוזי תגובה: (cisplatin + etoposide (55% בשורות טובות

מנהל פורום סרטן השד