תאום מס עבודה עם קצבת נכות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/09/2015 | 02:55 | מאת: דליה

שלום לך, הנני מוכרת כ נכה בביטוח לאומי אשר מקבלת קצבת נכות קבועה (מעל ל 3 שנים כבר) של 1400 ש"ח כרגע אני בתהליכי קבלה לעבודה רגילה אשר אקבל בה בסביבות 4000 ש"ח (פחות משכר מינימום ) שאלתי: 1 היות ואני ארוויח פחות משכר מינימום והיות וקצבת הנכות משולמת לי לחוד מביטוח לאומי ולא נלקח ממנה מס הכנסה, האם אני צריכה לעשות תאום מס(כדי שלא יורידו לי כסף) במס הכנסה שאתחיל לעבוד?? 2.האם מס הכנסה פתאום יחשב לי את הקצבה ביחד עם השכר ואגיע לתקרה שכן צריך לשלם מס הכנסה...בגלל שאני יעבוד פתאום? 3.האם עלי למלא בטופס העובד 101- את סעיף קבלת הכנסה נוספת- ע"י סימון קצבה ..למרות שלא אגיע לגובה שכר מינימום?? אודה לתגובה בתודה גדולה מראש .דליה.

17/09/2015 | 11:35 | מאת: עו"ד הדס סננס

דליה שלום, לצורך מענה מקצועי על שאלות אלה עלייך לפנות ליועץ מס שזהו תחום מומחיותו. בהצלחה

מנהל פורום סרטן השד