תוצאות US

דיון מתוך פורום  סרטן השד

26/08/2015 | 13:56 | מאת: סיון

להלן תשובת US של בתי בת ה-22 שמאל: גוש בגודל 0.8 ס"מ מוגדר היפואקוגני, גוש בגודל 1.3 ס"מ מוגדר היפואקוגני,BIRADS 3 (שני הגושים) ימין: גוש בגודל 1.9 ס"מ אובלי מוגדר היפואקוגני אחור פיטמתי, גוש בגודל 0.7 ס"מ לובולרי היפואקוגני, BIRADS 3 (שני הגושים) המלצות: TRUCUT BIOPSY תחת סונר לגוש מימין בגודל 1.9 ולגוש משמאל בגודל 1.3 הרופאה שלנו טוענת שאין צורך לעשות שום ביופסיה למרות המלצות ה US ורק להיות במעקב ולעשות שוב US בעוד שלושה חודשים, אבל זו החלטה של בתי אם לעשות כרגע ביופסיה. מה מומלץ לעשות?

31/08/2015 | 09:56 | מאת: ד"ר עודד אולשה

סיון שלום. קשה לחוות דיעה בלי לדעת את כל הרקע ואת הממצאים בבדיקה, אבל יש מספר עניינים לאפשר להסביר עם המידע המוגבל שיש. 1. המונח BIRADS 3 מתיחס לממצא שהוא שפיר אבל דורש מעקב ליתר בטחון. להבנתי גם הממצאים שמהם התבקשה ביופסיה היו BIRADS 3. הרדיולוגים בדרך כלל ממליצים על ביופסיה מהגוש הכי גדול אבל הסיבות לכך לא ברורות. אם הגוש אופייני לפיברואדנומה אז אפשר לעקוב אחריו במשך תקופה ולעשות ביופסיה אם הוא גדל או משנה את הצורה שלו. הרדיולוג/ית לא נתן/נה אבחנה אפשרית, או שלא רשמת את כל הפענוח בפנייתך. 2. האדם המתאים ביותר להחליט על הצורך בביופסיה הוא הרופא המטפל/ת בבעיות השדיים של בתך. ההחלטה הסופית צריכה להיות בשיתוף עם הרדיולוג/ית שהמליץ על ביופסיה ועם הבת שלך. 3. לא ידוע לפי פנייתך מי הרופאים המעורבים, גם הרדיולוג/ית וגם הרופא/ה אבל עדיף שיהיו אנשים שמתמחים בתחום של מחלות שד. 4. מכיוון שבתך היא בגירה עדיף שהיא תעשה את השיקולים בעצמה עם כל המידע וההסברים המתאימים. בברכה, ד"ר אולשה

מנהל פורום סרטן השד