כאב בבית השחי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

17/08/2015 | 05:29 | מאת: ניצן

אני בת 21, כבר שנה במעקב המטולוג בשל ירידה בלתי רצונית במשקל (16 קילו תוך שנה, לא ברור באיזה קצב), עייפת וחום מדי פעם ושתי בלוטות ידועות מוגדלות, אחת בכל צד בפרוטיס. בינתיים נעשה רק מעקב סונר ללא ביופסיה כי לא הייתה דינמיקה בגדילת הבלוטות (עד חודש שעבר שקפצו שתיהן מ1.5 ס''מ ל 2.3 ס''מ) והירידה במשקל נבלמה, ספירה וכימיה תקינות. בחודש וחצי האחרון כואב לי בבית שחי ימין בלבד, ללא קשר לשד, ממש בחיץ בין בית השחי לכל אורכו תחת הזרוע לתחילת השד. ההרגשה היא של עייפות שרירית ומעט צריבה והכאב (יותר נכון אי נוחות) מתגבר מעט בהפעלת\הרמת היד. אני לא מרגישה בלוטות. עד היום מעקב הסונר היה רק בצוואר ללא בתי שחי או כל איזור אחר בגוף. האם נשמע מדאיג וכדאי לבקש הפניה לUS בתי שחי במידה ויש שם בלוטות מוגדלות? תודה

18/08/2015 | 22:38 | מאת: אנה גולדברט

ניצן היקרה שלום, באופן כללי מומלץ שכל אישה מעל גיל עשרים תסגל לעצמה שגרת בדיקות הכוללת מעקבים אצל כירורג שד. לכן, אני מציעה לך לגשת לבדיקה שגרתית לכירורג שד ולבקש ממנו לקבל החלטה לגבי צורך בהמשך הבירור. ללא בדיקה קלינית לא ניתן לקבוע לקבוע מה הסיבה לכאבים. אולם רק לסבר את האוזן הסיכוי לסרטן שד נמוך מאוד. בברכה, אנה

19/08/2015 | 02:40 | מאת: ניצן

אני מניחה שבהתאם לסיפור שלי בהחלט אפשר להתחיל בUS בתי שחי רק כדי לראות אם אין בלוטות מוגדלות, כמובן שאין החשש לגבי סרטן שד.

מנהל פורום סרטן השד