עזרה בפיענוח בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

05/08/2015 | 16:06 | מאת: ורד

שלום, עקב כאבים בשד שמאל הופניתי לאולטרסאונד חזרו ממצאים רבים אני מודאגת לא הצלחתי להשיג רופא שיגיש לי אם דחוף ומה המשמעות אודה לעזרתכם: שד ימין : ציסטה פשוטה בקוטר 0.6 ס"מ. ציסטה פשוטה בקוטר 0.5 ס"מ. מבנה פיברוציסטי בקוטר 1.34 ס"מ בסריקה של בית השחי: ב.מ.פ. שד שמאל : מבנה לובולרי תת הדי מוגדר חלקית בקוטר 0.8 ס"מ. מבנה פיברוציסטי בקוטר 1.3 ס"מ. בסריקה של בית השחי: ב.מ.פ. לסיכום: כמתואר. מומלץ יעוץ כירורגי. 3 BIRADS . סונר חוזר בעוד חצי שנה.

08/08/2015 | 19:38 | מאת: ד"ר עודד אולשה

ורד שלום כל כך הרבה מילים באמת יכולות להפחיד. לפי הרישום שמסרת מדובר בתהליכים בלי צורך בפעולה נוספת בשלשב זה. המובן של BIRADS 3 הוא ממצא שפיר שדורש רק מעקב. כמו מי שפענח את האולטרהסאונד, גם אני לא יכול להגיד הרבה יותר בלי לראות אותך, לבדוק אותך ולראות את התוצאות בהקשר הכולל, לדוגמה מה גילך, האם את בהריון או מניקה, האם מישהו/י במשפחה חלתה וכו'. אולי זאת הסיבה לדרישה לבדיקה נוספת של כירורג. בברכה, דר אולשה

12/09/2015 | 23:08 | מאת: ורד

מקור הכאב נמצא במבנה שהוגדר כמבנה לובולרי תת הדי מוגדר חלקית אינני בהריון ואינני מניקה האם תוכל בבקשה לומר לי ספציפית מה משמעות ההגדרה הנ"ל? האם מוגדר חלקית מחשיד יותר לסרטן הכירורגים שפגשתי תארו את המבנה כקשה ולא זז ברקמה אך לא אמרו שהממצא חד משמעי אני מאוד מתלבטת אם לנתח וחוששת מביופסיה עקב מחקרים שמצאו קשר בינה להפצת תאים בזרם הדם אודה לעזרתך בפרוש ההגדרה של הממצא הספציפי הזה וכן אודה אם תוכל לומר לי אילו בדיקות נוספות כדאי לעשות טרם ניתוח כמו למשל MRI? תודה ורד

מנהל פורום סרטן השד