תשובת בדיקת ממוגרפיה ואולטרה סאונד שד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/07/2015 | 19:03 | מאת: רונית

שלום אני בת 64. אימי נפטרה מסרטן שד בגיל 62. מדי שנה אני מבצעת ממוגרפיה ואולטרה סאונד. התשובה השנה קצת מדאיגה אותי: ממוגרפיה - גם שמאל גם ימין "קשריות קטנות מפוזרות בשד נראו הסתיידויות עדינות מעטות המראה שפיר מבחינה רנטגנית".כל היתר תקין. תשובה סופית "שפיר מבחינה רנטגנית". באולטרה סאונד נמצאו ציסטות, BIRAD 2 וכתוב בסוף - "חלק מהממצאים מוסווים בממוגרפיה". הפעם איני רגועה ולכן מבקשת את תגובתכם. בהמון תודה מראש

12/07/2015 | 18:50 | מאת: ד"ר עודד אולשה

רונית שלום. לפי הפענוח של צילומי הממוגרפיה והאולטרה סאונד שמסרת, מדובר בממצאים שהם שפירים ושלא דושים מעקב (BRIADS 2 משעו שפיר, לא דורש מעקב). מאידך אי אפשר להגיע למסקנות ולהבין את הקשר הממצאים ללא השלמה עם בדיקה של רופא שיוכל גם לבדוק אותך וגם לבדוק את הצילומים, יחד עם צילומים קודמים שעשית (לא ראיתי התייחסות לצילומים קודמים בפענוח שציטת). בברכה, דר אולשה

מנהל פורום סרטן השד