שאלה לגבי ממצא בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

01/07/2015 | 23:19 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 43 אימי נפטרה מסרטן השד. אני מקפידה אחת לשנה לבצע בדיקת אולטרסאונד, ממוגרפיה ובדיקה ידנית ע"י כיכרורג שד. אם נכתב בפיענוח US שד כי נמצא גוש בעל מאפיינים שפירים, ובסיכם ע"פ BI-RADS 4A נכתב כי יש ממצא עם סיכוי לממאירות, אני יכולה מעט להרגע עד ביצוע הביופסיה?

02/07/2015 | 20:00 | מאת: פרופ' שלמה שניבאום

למיכל שלום לא ציינת אם היה ממצא בממוגרפיה לפי ה US נראה שמדובר בממצא שפיר,אך עדין יש לבצע ביופסיה ונקוה שאכן מדובר בממצא שפיר שהוא השכיח יותר במקרה זה בברכה

מנהל פורום סרטן השד