שאלה לרופא נשים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/04/2015 | 22:10 | מאת: אסתר

חולה המקבלת טיפול בטמוקסיפן שואלת איזה עובי של רירית הרחם המסגסגת בעקבות הטיפול נחשב עדיין נורמלי. נוסף לכך האם נוכחות של נוזלים בבדיקת אולטראסאונד באותו רחם מהווה אינדיקציה לבעיה. בתודה

04/05/2015 | 21:35 | מאת: פרופ' אילן כהן

התשובה לא כל כך פשוטה. זה תלוי כמה זמן מטופלים עם טמוכסיפן, כמה היה עובי רירית הרחם בבדיקות קודמות האם השחלות עדיין מתפקדות האם יש מחזורים ועוד.

05/05/2015 | 13:24 | מאת: אסתר

תודה על תשובתך החלקית בגלל מחסור בנתונים לגבי החולה. האישה בת 80, מקבלת טמוקסיפן חדשים אחדים ואין מידע לגבי עובי הרירית טרום טיפול. האם יש קריטריונים לשגשוג מוגבר - עד כמה זה נחשב תקין? בתודה

מנהל פורום סרטן השד