טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

19/03/2015 | 13:41 | מאת: לאה

שלום, האם נטילת 20 מ"ג של טמוקסי אחת ליומיים, היא כמו נטילה יומיומית של 10 מ"ג? תודה

20/03/2015 | 12:22 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

רמות התרופה בדם נמדדות לפי קצב הפינוי שלהן. זו של הטמוקסיפן אינה עוברת את ה-24 שעות ולכן זה לא אותו דבר.

20/03/2015 | 20:40 | מאת: לאה

תודה על התשובה. השאלה נובעת מבדיקת רמות הטמוקסי בדם וכן בדיקת יעילות האנזים 2D6. התוצאות הראו שהאנזים מפרק ביעילות רבה את החומר הפעיל בטמוקסי, מה שמביא לרמה כפולה של אנדוקסיפן בדם. האונקולוגית שלי סרבה לתת לי הפניה לבדיקה ואני עשיתי אותה באופן פרטי.

מנהל פורום סרטן השד