סרטן השד וסויה מעובדת
דיון מתוך פורום סרטן השד
שלום רב, לאחרונה הגיעה לאוזניי שמועה כי צריכת מוצרי טבעול (המכילים סויה מעובדת) תורמת משמעותית לעליה בסיכון לחלות בסרטן השד בקרב נשים? לפי מה שהבנתי על גברים אין השפעה ומותר לאכול "חופשי", לילדים אסור כלל, ולנשים יש להגביל את הצריכה ל-3 פעמים בשבוע. אני צמחונית מאז שאני זוכרת את עצמי ולכן מוצרי טבעול הם חלק משמעותי בתפריט ארוחת הצהריים שלי. מאז שהגיעה אליי השמועה ומאחר ששתיי בנות דודות של אימי עברו כריתה עקב המחלה, אני מאוד חוששת. ניסיתי למצוא חומר באינטרנט ורק הסתבכתי - אשמח לעזרתכם. האם השמועה נכונה? באם כן, מהי הכמות המקסימלית שניתן לצרוך בשבוע? תודה רבה רבה מראש, ניצן.
שלום ניצן היו המון מחקרים בנושא של סויה וסרטן שד, והרבה עיבודים של התוצאות הסטטיסטיות של מחקרים אלה ובסיכומו של דבר לא הוכח שסויה מעלה את הסיכון לסרטן שד, למרות השמועות האלה. לכן אין שום מניעה שאת וילדייך תאכלו מוצרי סויה למיניהן. בואי לא נשכח שבמדינות מזרח אסיה בהן הסויה מהווה חלבון עיקרי - שכיחות סרטן שד נמוכה בהרבה במערב, והיא עולה דווקא כאשר האוכלוסיה עוברת לדיאטה מערבית. כך שאת יכולה להמשיך לצרוך סויה, זה חלבון מצוין. בברכה
מכוון שהם מעובדים והונדסים ממולץ ללכת על ירקות טריים בלבד בבריאות טבעית