ציסטה לא צלולה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/06/2013 | 09:07 | מאת: דנה

שלום, אני בת 30 יש לי גוש פיברוטי בשד ואני סובלת כבר 3 שנים מהפרשה ירוקה מהפטמה. לפני כשנתיים עברתי ניתוח בשד שבו הוציאו 2 צינוריות בניסיון לעצור את תופעת ההפרשה שמפריעה לי ביום יום. הניתוח לא עזר וההפרשה ממשיכה. השבוע נשלחתי לעבור ניקוז של ציסטה שנמצאת קרוב לאזור ההפרשה בטוענה שאולי היא הגורם להפרשה. במהלך הבדיקה הרופאה החליטה לשנות את הבדיקה ובמקום נוזל לקחה דגימות של רקמות מהסיצטה. במכתב השחרור של הבדיקה היה רשום" ציסטה לא צלולה". אשמח לדעת מה יכולה להיות הסיבה שהרופאה החליטה לשנות את הבדיקה ומה זה אומר ציסטה לא צלולה?. תודה, דנה

02/07/2013 | 15:36 | מאת: פרופ' משה שבתאי

שלום רב. ציסטה לא צלולה הינה ציסטה עם תוכן וקשה לעיתים להבדילה מגוש מוצק (לא ציסטי). זו כנראה הסיבה ללקיחת הדגימה. הסיכוי של בעיה רצינית המתייצגת כציסטה כזו הוא קטן ביותר. בברכה

מנהל פורום סרטן השד