פיברואדנומה וגלולות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

30/09/2001 | 15:44 | מאת: שושי

אני בת 30. התגלו אצלי 2 פיברואדנומות בשד ימין. אחת התגלתה והוצאה לפני כ- 6 שנים, והשניה התגלתה לפני כשנתיים ומאז במעקב (שני הגושים בגודל של כ- 1 ס"מ). אני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר כ- 9 שנים, כמעט ללא הפסקות. במשך כ- 7 שנים לקחתי גלולות מסוג "דיאנה" בשל אקנה קל, ולאחר מכן עברתי לסוג חדש יותר. האם יתכן קשר בין הדברים? בהנחה שכן, כלומר, שיש לי נטיה לפתח גושים (אמנם שפירים) בשד בגלל חשיפה להורמונים שבגלולות, האם יש גם סיכון מוגבר לסרטן השד?... (אני יודעת שהתשובה ה"רשמית" היא שקיום פיברואדנומה לא מעלה את הסיכון לסרטן השד, ובכל זאת...).

01/10/2001 | 00:30 | מאת: נוי

שלום שושי, גם אצלי התגלתה פיברואדינומה בשד, ונקבע לי בקרוב תור לניתוח להוצאת הגוש האם הוציאו לך אותו דרך הפיטמה כדי להסוות את הצלקת? ( זה מה שהציעו לי) האם נשאר לך שקע או הצטלקות פנימית במקום שבו היה הגוש? אשמח אם תוכלי לספר לי איך הצלקת החלימה וכו', כי אני שוקלת להשאר עם הגוש במעקב מאשר לצלק את החזה שלי בשלב הזה של חיי. תודה רבה מראש, נוי

03/10/2001 | 08:44 | מאת: שושי

זה היה לפני 6 שנים, ואז כנראה עדיין לא היתה האופציה שהזכרת, בכל-אופן לי היא לא הוצעה. אצלי, היה גוש קטן אבל נתנו לאיזה סטאז'ר לתפור אותי ונשארה צלקת לא הכי יפה... אבל אני חייבת להגיד שהיום, וכבר אחרי שנתיים-שלוש, היא כבר היתה ממש לא בולטת. את הגוש הנוסף שהתגלה לי אח"כ, החלטתי לא להוציא ולהשאיר במעקב - לא רציתי עוד צלקת, מה גם שכפי שראיתי, יש סיכוי שזה יחזור. תתייעצי עם הרופא שלך ותקבלי עוד חוות-דעת אם צריך. לפי דעתי, אם את בחורה צעירה, צריך בהחלט לחשוב פעמיים לפני שמנתחים. מה גם שעפ"י הרופאים פיברואדנומה לא הופכת לגידול ממאיר. בהצלחה!

מנהל פורום סרטן השד