תוצאת ביופסיית שד - פפילומה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/10/2012 | 00:03 | מאת: בלונדה

שלום, אני נשאית brca2, ביצעתי ביופסיית שד בעקבות גילוי מוקד חשוד ותוצאות הבדיקה חזרו שפירות ואמרו לי שמדובר בפפילומה. הרופא הנחה אותי לא לעשות דבר ולהמשיך בשגרת הבדיקות הרגילה שהומלצה לי. מהי אותה פפילומה? האם יש בה סיכונים כלשהם? מה הקשר בינה לבין וירוס הפפילומה האנושי הגורם לסרטן הרחם? תודה ויום נעים

21/10/2012 | 18:33 | מאת: ח

אני לא רופא אך כדאי שתודאי האם זה פפילארי או פפילומה אם זה פפילארי כדאי מאוד להוציא לי תחילה אמרו שזה כלום לאחר שהתעקשתי על הוצאת הממצא ולאחר הוצאת הגוש הממצא היה פפילארי עם מוקד DCIS שזה תאים סרטניים עם כל ההשלכות של זה ולכן חייבים להיות עם יד על הדופק

21/10/2012 | 19:28 | מאת: בלונדה

תודה על התגובה ח'. מה ההבדל בין פפילארי לפפילומה? האם לא מדובר על אותו דבר? כמו-כן, האם ביצעו לך ביופסיה לפני הוצאת הגוש ובה מצאו שזה פפילארי אך לא מצאו את המוקד DCIS? אשמח גם לתגובת רופאי הפורום. תודה ויום טוב

25/10/2012 | 17:07 | מאת: ד"ר משה זילברמן

שלום לך אין קשר כין השניים פפילומה אינטדוקטלית זה גוש שפיר שיושב בצינור חלה יכול לגרום לדימום פטמתי או הפרשה אחרת ופי התוצאות שקיבלת הוא אינו ממאיר אישית אני מסכים עם המנתח שלך דהיינו המשך מעקב צמוד מובן שהאפשרות של כריתת שד מונעת בנשאית כמוך המהווה אופציה טיפולית אך אני ממליץמעקב MRI ששיים ומעקב כירורג שד בברכה דר זילברמן

26/10/2012 | 02:48 | מאת: בלונדה

מנהל פורום סרטן השד