מבקשת עזרה בהחלטה לפני כריתה מלאה\חלקית
דיון מתוך פורום סרטן השד
לפני כשבועיים התגלה בשד ימין כרצינומה באזור הפטמה.מביקור אצל הפלסטיקאי הומלץ על כריתה מלאה או חלקית.כאשר כריתה מלאה+שחזור תקטין את סיכויי חזרת המחלה ועיוות השד לאחר הקרנות והיווצרות חלל לאחר הכריתה החלקית במרכז השד.כריתה חלקית לעומת זאת תשמר את השד אך תיצור שד מעוות.אבקש את תגובתכם המהירה.תודה
הי, נראה לי קשה להמליץ לך מה לעשות. במקרים האלה אין החלטה מושלמת. יש רק את ההחלטה שהכי מתאימה לך. אני הייתי במצב שלך ומהיכרותי את עצמי בחרתי בכריתה מלאה ושחזור מיידי. זה התאפשר כי לא הייתי צריכה הקרנות. אולי אני לא מבינה את שאלתך אך נראה לי שאת האופציות הרפואיות כבר קיבלת. עכשיו נראה לי שאת צריכה לחשוב ולהחליט, מה האופציה הטובה עבורך. שד משוחזר יכול להראות טוב (עם צלקת) אך הוא לא מרגיש אמיתי. יש אופציה פלסטית לתקן את העיוות שיווצר מכריתה חלקית? אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי, אך זה מאוד אישי.
היי אחת מ. קודם כל תודה על התגובה.בהזדמנות זאת רציתי לשאול האם אצלך הוכנס שתל בשד המקביל על מנת ליצור איזון?ומי הרופא שביצע את הניתוח?
שלום ורד. הבעיה היא שצריך להוריג את הפטמה ואז צורת השד משתנה מאד, במיוחד אם השד לא גדול. במקרה הזה מומלץ מסיבות קוסמטיות לבצע כריתה מלאה ושחזור מיידי. אבל- שימי לב, אין בעיה רפואית לבצע כריתה חלקית (אני מניחה שאחרת לא היית שואלת אותנו), ולעדכונך- הקרינה אינה גורמת לעיוות של השד, ששיהיה ברור, בטח לא בטכניקות של היום. לכי על מה שטוב לך, ובהצלחה! מירב בן דוד