שאלה
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני בת 54, לפני 7 וחצי שנים סרטן שד עם הסרה חלקית, כימותרפיה, הקרנות, ללא הישנות,לא מטופלת תרופתית בריאה לחלוטין. יש לי בת - בת 22, מבחינה אונקולוגית עליה להתחיל להבדק ולעקוב בסביבות גיל 30 (כפי שאמר לי האונקולוג). אני חוששת מאד לעבור את הבדיקה הגנטית - פשוט לא אוכל לעמוד בידיעה שחס וחלילה..... יחד עם זאת שאלתי היא: אם חס וחלילה אני נשאית של הגן - האם בהכרח הבת שלי גם היא נשאית. שאלה נוספת - האם ניתוח הקטנת חזה - עשוי לעזור או להמעיט את רמת הסיכון ? מה ניתן לעשות וכיצד ניתן להתגונן אם בכלל? ידוע לי כי אין לי בכלל רצפטורים האם זה "טוב" לצורך העניין?
שלום לך ענת. כיוון שאצלך השד הוסר חלקית מן הסתם ישנה צלקת.מריחת "הפטריה היוגית" (בגוגל)על השד תעלים את הסימן לחלוטין והשד יחזור ויתמלא מחדש.תתיעצי עם דיאנה היא עברה אותו ניתוח .טל:03-6581069 .לגבי ביתך,אם את רוצה לגונן עליה, תדאגי שתאכל יומיום כורכום (בגוגל) את האבקה אפשר להוסיף לסלט או גבינה אך לא לבשל! הכורכום מונע גידול תאים סרטניים ואם כבר יש אותם חלילה, הוא עוצר את התפשטותם.בעלי חלה בסרטן ונתנו לו חודש לחיות. בעזרת תבלין הכורכום הוא נרפא לחלוטין, בריאות שלמה.
ענת שלום, הייתי רוצה לדעת יותר על ההיסטוריה המשפחתית שלך ועל מוצאך כדי להעריך טוב יותר את הסיכון שלך ךהיות נשאית. אם את נשאית, הרי שלביתך יש רק 50% סיכון להיות נשאית!!! אני חושבת שחשוב שתיבדקי, שהרי רוב הסיכויים שאת לא נשאית... "אין לי רצ]פטורים" זה לא אומר כלום צריך לבדוק אם יש או אין מוטציה, נקודה. לגבי ניתוח להקטנת השד- אצל מי- ביתך? אצלך? ענת יקרה, למה לא לדבר עם האונקולוגית שלך, שיחה מלב אל לב, וללמוד יותר, ואז תפחדי פחות? לכי על זה. בהצלחה, מירב בן דוד