סיום טמוקסיפן
דיון מתוך פורום סרטן השד
שתי שאלות לי אליכם: 1.אני מסיימת את תקופת הטמוקסיפן ואמורה להתחיל את הארמידקס - האם זאת התרופה הממולצת על ידכם היום לעומת הפמרה או האחרות? 2. לצערי עלי להפרד מההורמונים החלופיים (ליויאל) שלקחתי עד היום - אני חוששת מסימפטומים קשים של גיל המעבר משום שאני לוקחת את ההורמונים לאורך תקופה ארוכה. מה אתם מציעים לי לעשות כדי לעשות את חיי לנסבלים בתחום הזה. אני בת 57, התמודדתי עם הסרטן לפני שנתיים - עברתי כריתה חלקית והקרנות. תודה - נעה.
שלום לך סליחה על השאלה ,אבל האם לקחת ליוויאל לאחר הנתוח וההקרנות תוך כדי לקיחת טמוקסיפן? אני מתפלאה כי לי פשוט אמרו לזרק את הליוויאל לפח לאחר הגילוי. רק בריאות מועדים לשמחה
כשם שישנם רופאים המתנגדים ללויאל לאחר גילוי סרטן השד ישנם גם כאלה שחושבים שהסיכון בהמשך לקיחתו אינו גדול מאוד. אני חיפשתי ומצאתי רופא רציני מאוד שתמך. איכות החיים שלי חשובה לי במידה רבה ולא הסכמתי להכנס לתוך מערבולת החסר, למרות הרמות הגבה והפליאה. אבל היום כשאני לפנ הארימידקס שזו תרופה מדור אחר אותו רופא יעץ לי להפסיק לקחת את הליויאל ואני מקווה שלא לחזור לימי החושך. לסיכום - אני חושבת שאם אכן נטילת ההורמונים אכן מסכנת אותנו, היה יוצא איסור חד משמעי והיה נכתב פרוטוקול בעניין. עד היום זה לא נעשה ולכן זה אומר שהדעות חלוקות ובמקום הזה גם לנו הנשים מותר להפעיל שיקול דעת. בריאות ושמחה גם לך נעה.
נעה שלום, ליויאל ביחד עם טמוקסיפן?... זה לא באמת נהוג, אבל אני מודה שיש רופאים ותיקים וטובים הנוהגים לתת את השילוב. פשוט שיהיה ברור לבאות הפורום שזה לא הסטנדרט. ארימידקס- אין שום בעיה! לגבי גלי החום- ראשית- בואי ונראה מה תהיה עצמתם. הגוף יהיה צריך להסתגל לסטטוס חדש במשך כמה שבועות- ורק אז נוכל לראות האם המצב כה נורא כפי שאת חוששת. אנו נכנסים לחורף- וזה יתרון עצום מבחינתך. יש לנו בהחלט מה לתת לך אם תצטרכי! מועדים לשמחה, והדבר הכי משמח הוא- שאת כבר בריאה יותר משנתיים!!! מירב בן דוד
תודה רבה ומועדים לשמחה גם לך. נעה.