בחירת שיטת השחזור.

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/09/2008 | 10:29 | מאת: רויטל

שלום אני בת 40, עומדת לפני ניתוח כריתה ושחזור. הרקע לכריתה הוא DCIS נרחב מאד ושני ניתוחי למפקטומי שאחרי השני יש שוליים קטנים ולכן הוחלט על כריתה. בגלל הכריתה, בוטל הצורך לעבור הקרנות וכן איני אמורה לעבור כימו. אציין שבעקבות ניתוחי למפקטומי השד לא נראה משהו... הוא התעוות וקטן משמעותית מהשני. הייתי אצל פלסטיקאי והוא הציע לי שלוש שיטות שיחזור: 1. שחזור דו שלבי עם מותחן (מאחר ואין לי בוודאות מספיק עור לניתוח הפשוט של שתל קבוע בגלל הניתוחים הקודמים) 2. שחזור עם רקמת עור ושריר מהגב (אני סובלת הרבה מבעיות גב גם ככה ואיני יודעת אם זה לא יחמיר) 3. שחזור עם רקמת שומן מהבטן - ללא שתל. הוא אמר שזה גבולי מבחינת כמות השומן שיש לי אבל לי זו נראית האופציה העדיפה בגלל הסיכוי לסימטריה יותר טובה. בכל האופציות מדובר גם על ניתוח הקטנה והרמה לשד השני. אשמח לכל אינפורמציה שעשויה לשפוך אור ולעזור לי בבחירה הקשה. תודה רבה, רויטל.

לקריאה נוספת והעמקה
05/09/2008 | 18:26 | מאת: בחירת שיטתשחזור

אני עברתי כריתה בגלל DCIS . לשמחתי אני מראש בחרתי לעשות כריתה מלאה ולא לשמוע לעצת הכירוג והאונקולוגית. עברתי באיכלוב ניתוח של שחזור מרקמות הבטן והשד והניתוח מאד מוצלח ווהרגשה היא של שד טבעי. אני מאד ממליצה לך זה לא נורא במיוחד עם את אופטימית. וכמובן שתנסי לעבור את הניתוח באיכלוב זאת המחלקה הפלסטית הטובה ביותר בארץ. ב ה צ ל ח ה. וכמובן שלא תקבלי הקרנות

05/09/2008 | 18:33 | מאת: אנה גולדברט

רויטל היקרה שלום, שלחתי את שאלתך לאחד היועצים ואני מקווה להתייחסותו במהרה. בינתיים אני מצרפת פרק המוקדש לנושא שחזור שד מהאתר של עמותת "אחת מתשע". להלן הקישור: http://www.onein9.org.il/upload/reconstruction.doc בברכה, אנה

05/09/2008 | 19:36 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

רויטל- למעשה על מנת לענות לך לעומך צריך לסקור את כל שיטות השיחזור האינדיקציות יתרונות וחסרונות של כל שיטה. בגדול שיחזור ע"י מותחן ריקמה הינו הפשוט ביותר ואמור לתת תוצאה טובה בעיקר אם העור אינו מוקרן ובכל מקרה מתוכננת הרמה והקטנה של השד הבריא. לידיעתך- גם שיחזור מהבטן יכול לגרום להחלשות דופן הבטן ולכאבי גב. בכל מקרה ביעוץ מפורט תקבלי כל המידע וחשוב השיתוף של הפלסטיקאי בשלב הכריתה. בהצלחה.

מנהל פורום סרטן השד