קו היקמן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/02/2008 | 16:21 | מאת: יפית

שלום רב, אימי חלתה בסרטן השד השמאלי .לפני מס' שנים עברה ניתוח להסרת בלוטות הלימפה בצד גופה הימני. עקב הטיפולים הכימותרפים האינטנסיביים נוצרה בעיה במציאת ורידים להחדרת החומר הכימי ו\או לקיחת דם וכל הליך שכזה כרוך בכאבים רבים (אי אפשר לקחת מצד ימין של הגוף עקב הסרת בלוטות הלימפה שציינתי קודם) ברצוני לברר על קו היקמן (התקן תוך ורידי) Iלקבל מידע על הסכנות הטמונות בהתקן זה והאם ישנו מידע שאותו אוכל לקרוא דרך מחקרים. יש לציין כי קיבלנו תגובות שליליות מבית החולים בו היא מטופלת (סורוקה)

21/02/2008 | 07:07 | מאת: פרופ' גיל בר-סלע

יפית שלום במידה שיש בעיית ורידים ניתן להכניס PORT-A-CAT זהו כפתור עם צינורית המחובר לוריד מרכזי ומושתל מתחת לעור כך שאין בעיה לחיות איתו לאורך תקופה ארוכה אפילו שנים. זוהי פרוצדורה פשוטה הנעשת במחלקה כירורגית באישפוז יום ויכולה להקל על הטיפול. לא תמיד יש צורך בה, במידה ומדובר בתקופת טיפול קצרה ניתן להסתדר בדרך כלל עם ורידים קיימים. סיכונים הם זיהום באזור הפורט, סתימה שלו בקריש המונעת את תפקודו.

מנהל פורום סרטן השד