מזון וסרטן שד
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני כעת 3 שנים מאז גילוי סרטן שד תלוי הורמונים ומטופלת בפמרה. האם נכון הדבר שאכילת שעועית לבנה, בטטות זרעי פשתן וסויה עלולים להעלות את רמת האסטרוגן בגוף ולסכן בכך את האשה בחזרה של סרטן שד תלוי הורמונים? האם רצוי לצרוך כדורים של אומגה 3 במקרה של סרטן שד תלוי הורמונים ? קראתי דעות סותרות בנושא ועל כן אני פונה אליך בשאלתי זו. בברכה נועה
נועה שלום באופן בסיסי צריך להבין שצריכת מזונות כחלק מתזונה רגילה אינה משפרת ואינה פוגעת בהקשר של מניעת סרטן השד. כלומר לא צריך להימנע באופן מוחלט והשאלה היא יותר לגבי צריכה מוגברת. בנוסף לכך ענין הפיטואסטרוגנים שמצוי במזונות אינו מובהר עד הסוף והשפעתו קשורה בתלות במינון כלומר אפקט אנטי אסטרוגני ברמות מסוימות הופך לאפקט אסטרוגני במות גבוהות יותר. עקב כך קיימת חוסר בהירות לגבי סויה לכן לא מומלץ לצרוך בצורה מכוונת. איני יודע לגבי שועית ובטטות נראה לי מופרך, אשמח ללמוד על כך. לגבי פשתן ראי תשובתי לפונה קודמת, סה"כ מומלץ.
לד"ר גיל בר-סלע שלום, אני מודה לך על תשובתך . פניתי לנטורופטית כדי להבין מה רצוי לאכול ומה לא במקרה של סרטן שד תלוי הורמונים. קיבלתי ממנה את המידע שאסור לי לצרוך בטטות ושעועית לבנה בעקבות הפיטואסטרוגנים המצויים בהם. מהי הכמות של מזונות אילו הנחשבת מוגברת ? בברכה נועה