אני אעיז לשאול שוב

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/08/2001 | 11:25 | מאת: יאנה

למרות שבפעם הקודמת לא קיבלתי את התשובה המובטחת... אז ככה: דיאגנוזת אימי: סרטן השד שלב III טיפול: כימוטרפיה CAF היא לוקחת ויטמינים , אשר עד כמה שהבנו הפעילות שלהם מבטלת או מבטלת חלקית את פעילות החומרים הפעילים של CAF אם מתחילים לקחת אותם מייד אחרי הטיפול הכמוטרפי... מצד שני- אין לבטל את חשיבות קבלתם, לפחות במקרה של אימי. הבנו שצריך להתחיל לקחת אותם כש-50% מחומרים פעילים של CAF מפסיקים את פעילותם, או אחרת- הפעילות של CAF יורדת ב-50%, (אם אינני טועה, המושג הנכון לירידת ה50% הזאת- הוא EC50.) וזאת השאלה שלי- מה הוא ה-EC50 של CAF, או במילים אחרות, אחרי כמה זמן יורדת הפעילות של חומרי CAF לכ-50%. אודה על התשובה, ואשמח אם תהיה מהירה ככל האפשר.

15/08/2001 | 11:35 | מאת: צוות אחת מתשע

יאנה שלום, צר לי שטרם קיבלת תשובה. שאלתך כבר הופנתה לאחד ממומחי הפורום. אנא התאזרי בעוד מעט סבלנות. בברכה,

20/08/2001 | 14:00 | מאת: רמי בן-יוסף

צהריים טובים. נטילת ויטמינים במהלך הטפול הכמותרפי אינו הכרחי, למעשה גם לא מומלץ. הסיבה המרכזית לנטילתם על ידי החולים/ות היא לשם "התחזקות". הויטמינים אינם מחזקים. במצבים מסוימים אנו אוסרים על נטילת תרופות כולל ויטמינים על מנת שלא לסתור את הטפול הכמותרפי. לא ברור לי המושג EC50 כפי שציטטת . הרבה בריאות

20/08/2001 | 15:06 | מאת: צוות אחת מתשע

יאנה שלום, אני מקווה כי מצאת מענה לשאלתך בתשובתו של ד"ר רמי בן יוסף, אונקולוג בבית החולים איכילוב. ושוב, צר לנו על העיכוב במתן התשובה, בברכה,

מנהל פורום סרטן השד