כאב בשד
דיון מתוך פורום סרטן השד
אני בת 34 והנקתי עד אפריל השנה (מעט כי הילדה הייתה כבר בת שנתיים וחודשיים). סביב גיל שנה הייתה לי שלפוחית בפטמה ונאלצתי ללכת לכירורג שיפתח אותה. הוא אמר לי לא להקל ראש בכך, אעפ"י שלא הבנתי את כוונתו עד הסוף ושכחתי מזה מאז. מזה כשבוע אני סובלת מכאב חד באזור מסוים באותו שד (בערך מתחת לפטמה). הכאב חזק במגע או לאחר שאני מורידה את החזייה. האם יתכן שיש קשר בין שני המקרים? אציין שבבדיקה כללית רופאה כללית לא חשה גוש באזור ונתנה לי הפנייה דחופה למרפאת שד (יהיה מתישהו באמצע השבוע הבא). אודה על תשובתכם. רוני.
אני חושבת שזה מקרי שזה באותו שד אבל לכי להיבדק כדי שתהיי רגועה, יכול להיות שזו תופעה שקשורה לאחרי ההנקה, ויכול להיות שזה משהו אחר. לא חייב להיות משהו רע.... הרגעי, יהיה בסדר!
רוני היקרה שלום, כאבים בשד יכולים להיות קשורים לסיבות שונות ביניהם גם סיבות הורמונאליות. מכיוון שעל סמך תיאור בלבד יהיה זה בלתי אפשרי להסיק האם קיים בין שני המקרים קשר וממה נגרמים הכאבים, ההמלצה היא לגשת לכירורג שד לבדיקה שגרתית. בברכה, אנה