האם צריך לבדוק נערה בגיל ההתבגרות עם סיפור משפחתי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/05/2001 | 00:32 | מאת: ירון

אני אב לילדה בת 12 אשר החלה את גיל ההתבגרות. אימי נפטרה מסרטן שד אלים בגיל 36, דודתי חלתה בגיל 53, ולאחותי נתגלה אחד הפגמים הגנטיים הגורם למחלה. שאלתי היא מתי, כלומר באיזה גיל, עלי להביא את בתי להיבדק וכיצד מומלץ לעשות זאת, שכן אני מעריך שהיא בקבוצת סיכון גבוה לחלות במחלה. תודה.

24/05/2001 | 12:30 | מאת: צוות אחת מתשע

קודם כל חשובים לדעת שעם נתונים כמו שהצגת במכתבך בתך תשתייך תמיד לקבוצת סיכון, ויחד עם זאת - לפחות נכון להיום - אין כל טיפול מניעה שניתן לעשות גם אם מתגלה גן פגום. עצם קיום ההתייעצות וההתלבטויות סביב הנושא יוצרים סיטואציה מלחיצה אשר בתך עדיין צעירה מדי מלהיות חשופה לה. לדעתנו בעמותת "אחת מתשע" הנושא צריך להידון כאשר בתך תתבגר ותהיה מסוגלת להפנים את כל השיקולים בעד ונגד ביצוע הבדיקה ולקבל החלטה עצמאית. באתר העמותה ( www.onein9.org.il ) בפרק "מידע מארגונים ומוסדות" תוכל למצוא רשימה של מכונים הנותנים שירותי יעוץ גנטי ומבצעים את הבדיקה ותוכל להתייעץ בנושא גם עם הגנטיקאים המצויינים ברשימה.

מנהל פורום סרטן השד