שינוים במרקרים
דיון מתוך פורום סרטן השד
לפני כשנה וחצי אובחן אצלי סרטן השד בשלב ההתחלתי שלוductal carcinoma in situ, high graded , ) צביעות לקולטנים אסטרוגן ופרוגסטון שליליים קיבלתי טיפול קרינתי למשך 6 שבועות . בדיקות ממוגרפיה ואולטרסאונד וגינלי שעשיתי לאחרונה היו תקינות שאלתי היא לגבי השנויים במרקרים שינוי איטי אך עקבי שחל מאז שגילו אצלי את המחלה 07/2002 06/2002 12/2001 05/2001 01/2001 34.2 33.8 29.4 27.5 26.5 ca-125 16.0 19.1 16.5 15.7 15.3 ca-15-3 0.9 0.7 0.8 0.8 0.5 cea מה הם הערכים שצריכים להדליק נורה אדומה? האם לאור התוצאות עלי לעשות בדיקות נוספות לאלו שביצעתי ?
לליז שלום, ראשית סוג הסרטן בו חלית הוא כפי שציינת מאד התחלתי, לא חודרני כך שהסיכוי שמגידול זה יהיו גרורות הוא קטן ביותר. ערכי CEA ו CA15-3 הם תקינים לחלוטין, אין משמעות לסטיות קטנות, זהו תחום ההשגיאה של הבדיקה. ערכי CA125 הם בתחום הגבוה של התקין, קרוב לודאי אינם מעידים על בעיה כל שהיא. CA125 עולה בעיקר בגידולי שחלה אך גם בגידולים נוספים. לא ציינת את גילך, והאם את עדיין מקבלת וסת, אלו משתנים היכולים להשפיע על רמות CA125. יש מקום לבדיקה גנקולוגית בנוסף ל US וגינלי שבצעת. מדוע מבוצעים סמנים אלו אצלך? אין כל אינדיקציה לכך במעקב אחרי סרטן שד לא חודרני. בברכה ד"ר בן-ברוך
תודה על התשובה. להלן פרטים נוספים: אני בת 41 , מקבלת וסת באופן סדיר אני מאמינה שהמעקב שנתבקש ממני לעשות קשור לכך שאימי נפטרה בעקבות מחלת סרטן השד כשהיתה בת 59 אצל אחותי התגלה סרטן השד בגיל 43 . אצלה המצב היה הרבה פחות טוב משלי והיא נאלצה לעבור כריתה בעקבות הסיפור של אמא נכנסתי למעקב לפני כ-10 שנים הן של סרטן השד והן של השחלות . את בדיקות המרקרים אני מבצעת מלפני שנה וחצי לאחר שהתגלה אצלי הגידול. אני מבינה שסוג הסרטן שחליתי בו אינו מצביע על סבירות ללקות בסרטן השחלות גם בדיקה גנטית שביצענו אני ואחותי אינה מראה על רקע תורשתי - שם בודקים את המוטציות בגנים - brca-1 brca-2 ומתיחסים אליהם כגנים האחראים על סרטן שד-שחלה לאור הנתונים החדשים : מה עלי לעשות ? האם יש מקום לדאגה ?