בדיקת ממוגרפיה לנשים עם שתל סליקיון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

09/05/2006 | 14:07 | מאת: אילנה

אנה שלום רב ענית לי תשובה רחבה ומקיפה לשאלתי אולם יש לי כמה שאלות הבהרה אליך . אני בת 50 ועשיתי השתלת סיליקון לפני כ7.5 שנים למיטב ידיעתי הניתוח בוצע מתחת לשריר .את כתבת לי שהשיטה הטובה לביצוע צילומי ממוגרפיה היא שיטת EKLUND אותה עושים במכונים מתמחים בלבד אני מבקשת לדעת באילו מכונים עושים את זה עד כה נבדקתי ברמת מרפא והם לא מכירים את השיטה הזאת גם לא במדיקל סנטר הרופא שניתח אותי אמר לי שבתל השומר הבדיקות מדויקות ממוחשבות ומבוצעות בשיטה דיגיטלית האם לזה התכונת? שאלה נוספת לי אליך והיא בקשר למ.ר.י קראתי במאמר באינטרנט שלפי החוק יש הצדקה לבצע בדיקה זו לנשים עם שתלי סיליקון האם את ממליצה על בדיקה זו במקום ממוגרפיה או בנוסף לממוגרפיה אני מאד אודה לך אם תחזרי אלי אם אין באפשרותך להשיב לי על כל השאלות אז לפחות תחזרי אלי כי פעם אחרונה שאלתי שאלה דומה ולא קבלתי תשובה המון תודה אילנה

09/05/2006 | 15:58 | מאת: אנה גולדברט

אילנה היקרה שלום, ראשית אני מצטערת ששאלתך לא קיבלה מענה ומודה לך שפנית שוב. שלחתי את שאלתך לאחד היועצים בתחום ואני מקווה לתשובה בהקדם. ( לשם הבהרה, אני אינני רופא אלא פסיכולוגית רפואית ולכן אין בסמכותי להמליץ על בדיקה זו או אחרת). בברכה, אנה

10/05/2006 | 12:11 | מאת: ד"ר יצחק ליפין

אני לא מכיר כלל המחיב לבצע MRI בנשים עם שתלי סיליקון כרוטינה או כתחליף לממוגרפיה. לכל בדיקה יש את הרגישות והספציפיות האופיניים . בכל מקרה נידרש שיקול קליני מתאים.עדין כלל הזהב בנשים עם שתלי סיליקון הינו בדיקה קלינית לאחר מכן ממוגרפיה בשיטה המתאימה בשילוב של אולטראסאונד ורק עם עדין יש צורך- מבצעים MRI. שתלי סיליקון הוכחו בעבודות רבות שאינם מעכבים גילוי גוש או גידול ואינם פוגמים בסיכוי ההחלמה.בודאי שאינם גורמים לסרטן. זכרי כי בשד שאינו מנותח גורמים טיבעים היכולים לפגוע במידה זו או אחרת ברגישות ממוגרפיה כמו מחלה פיברוציסטית, שדים גדולים מאד עם סמיכות ריקמה משתנה, ציסטות מסוידות ועוד. המקרים בהם מפוספס גוש סרטני בשד עקב שתלי סיליקון ועקב כך ניפגעים סיכויי ההחלמה הינם נדירים והיוצאים מהכלל. המקרים בהם מומלץ לבצע MRI לאחר שיתלי סיליקון הינו כאשר תעוררת שאלה של דליפה מהשתל ובדיקות אחרות לא נתנו מענה.

מנהל פורום סרטן השד