עיסוי בתקופת הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן השד

04/04/2006 | 21:16 | מאת: נחמה

אני מקבלת הקרנות מידי יום מזה כחודש לאחר הוצאת גוש ממאיר מהשד. האם יש מניעה לעשות עיסוי או טיפול באבנים חמות בתקופת ההקרנות? (כך אמרה לי מטפלת בעיסוי) אילו טיפולים מומלצים? אשמח לתשובתכם,

04/04/2006 | 21:36 | מאת: אנה גולדברט

נחמה היקרה שלום, להלן שתי תשובות של מומחים בפורום זה המתייחסים לעיסויי. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/146/xPG/281/xFT/199098/xFP/199646 http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/146/xPG/281/xFT/199098/xFP/199539 לגבי המשך השאלה, שאלתך נשלחה לאחד היועצים בפורום זה ואני מקווה לתשובה בהקדם. בברכה, אנה

04/04/2006 | 22:44 | מאת: לנחמה

06/04/2006 | 07:26 | מאת: לנחמה

שאלי את הרופאה שלך, לי היא הרשתה, אמנם לא את האיזור הנגוע אבל שאר הגוף כן. זה היה מאוד מהני הרבה בריאות והנאה

06/04/2006 | 10:26 | מאת: G

NNNNN

06/04/2006 | 10:26 | מאת: G

NNNNN

06/04/2006 | 16:51 | מאת: איריס גביש

נחמה שלום וסליחה על העיקוב בתשובה. לשאלתך: ההקרינה משפיעה ופוגעת גם ברקמות בריאות אשר נמצאות באזור המוקרן, ולכן יש להתייחס לאזור כאיזור רגיש, עדין ושברירי (גם כשלא רואים תגובה על העור, ועוד 6 שבועות אחרי סיום ההקרנות - כדי לתת לרקמות הזדמנות להתאושש) מסיבה זו לא מומלצים בתקופה זו עיסויים. באבנים חמות איני מתמצאת אבל אני מניחה שהעור יהיה רגיש לחום (כמו שרגישותו עולה אפילו אחרי חשיפה לשמש) אם ההקרנות גם בבית השחי או שהוצאו בלוטות במהלך הניתוח אז אוסיף שגם אחרי תקופת ההקרנות הגב החזה והיד בצד המוקרן יהיו בסיכון לנפיחות ומומלץ להמנע באזורים אילו מעיסוי עמוק, חימום קיצוני (כחלק מההנחיות לצימצום הסכנה לנפיחות) לשרותך איריס

מנהל פורום סרטן השד