לד'ר דוד גפן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/03/2006 | 18:58 | מאת: ניצן

תודה לך על תשובתך מיום ה-23/2 היום עברתי ביופסיה סטראוטקטית - בזמן הבדיקה הרופא ציין בפני שהוא הוציא את הנקודות הקטנות של ההסתיידויות אשר היו בשד והוא שולח את זה לבדיקה (צריך לחכות שבוע לתוצאות...). שאלותי: א. מה זה אומר שהוא הוציא את הנקודות האלה? שאם היה משהו זה הטיפול? ב. האם הסתיידויות כאלה עלולות לחזור? בתודה על תשובתך ניצן

07/03/2006 | 23:06 | מאת: דר' דוד גפן

לניצן שלום- הנקודות- הסתיידויות לפעמים הם סימנים של "טרום סרטן" -( DCIS ). אם אכן יש או סרטן או DCIS, אז יש צורך לניתוח- בדרך כלל כריתה של אזור חשוד של השד. (ביופסיות בעצמם לא מספיק לטיפול). אם אכן אין DCIS או סרטן אז עובדה שביופסיות הורידו את כל ההסתיידויות נותן ביטחון שלא היה פספוס של גידול או DCIS ןאז אין צורך לניתוח. אם ההסתיידויות אכן DCIS או סרטן- עושים ניתוח וקרינה כדי שהם לא יחזרו. ערב טוב

מנהל פורום סרטן השד