גלי חום והשמנה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/06/2002 | 15:19 | מאת: נילי

חולה לאחר כריתת שד מלאה. כריתת שחלות. סרטן עצמות משני.נוטלת כדורי פמרה+ארימידקס. הידרוקורטיזון 10, 40 מ"ג ביום. ארדיה בכל שלושה שבועות. מתאמנת הרבה בכל יום כשעתיים. סובלת מגלי חום קשים, עייפות חזקה וכן השמנה בעקבות הקורטיזון. מבקשת לדעת האם יש שילוב תרופות אחר שניתן לקחת במקרה כזה.

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2002 | 20:46 | מאת: ד"ר נועה בן ברוך

נילי יקרה, קצת קשה לתת יעוץ רפואי על סמך הנתונים שמסרת. ככלל לא נהוג לתת ארימידקס ופמרה ביחד, שתי תרופות אלו מבצעות פעולה דומה. לא ברור לי מדוע את מקבלת הידרוקורטיזון. תמיד ישנן חלופות אם הטיפול גורם לתופעות לואי קשות, אך יש צורך בפרטים מלאים ויעוץ נרחב, מעבר לאפשרי במסגרת זו. בברכה ד"ר בן-ברוך

21/06/2002 | 22:32 | מאת: נילי

לד"ר בן ברוך תודה על התשובה,ברצוני להבהיר ביתר פירוט. לאחר כריתת שד טיפולים כימוטרפיים והקרנות התגלו גרורות בעצמות. הוחלט על טיפול הורמנלי,כריתת שחלות וארידמקס.ארידמקס גרם לתופעות לוואי :עיפות בלתי נסבלת ,חוסר אנרגיה במהלך כל היום וכאבי גב ופרקים .הגעתי למצב שישנתי במשך כל היום (ברצוני לציין שאני טיפוס מאד אנרגטי ועושה פעילות גופנית יום יומית ונטילת הכדורים השביתה אותי}הוחלף לפאמרה אבל תופעות הלוואי נשארו.הוסיפו הדרוקורטיזון 40 מ"ג ליום, שמצדאחד פתר את בעיות העיפות והכאבים אבל מצד שני גורם להשמנה והתנפחות שמאד מציקה לי. ברצוני לדעת האם ישנה תרופה אחרת במקום הפאמרה/ארימידקס או תחליף להידרוקורטיזון שמאזן את תופעות הלוואי של הפאמרה אבל לא משמין ומנפח. כמו כן סובלת מגלי חום חזקים ובתדירות גבוהה.רוצה לדעת על תרופה להקלה.

מנהל פורום סרטן השד