צילום או אולטרסאונד שאלה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

20/08/2005 | 17:27 | מאת: א

האם אפשר לדעת באמצעות בדיקת צילום רנטגן או אולטרסאונד אם יש גרורות כואב לי באמצע הגב ובדיקת סי טי עושה לי רע מה זה מיפוי עצמות איך מתבצעת בדיקה זו? תודה

21/08/2005 | 00:46 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום רב, מיפוי הוא בדיקת הדמיה שמטרתה לאבחן מחלות שונות. קיימים חומרים המסומנים באמצעות איזוטופים רדיואקטיביים המתרכזים באופן סלקטיבי באיברים, מערכות או רקמות בגוף. ניתן לזהות את מיקומם של החומרים הנ''ל בגוף באמצעות מצלמה גרעינית הנקראת gamma camera. מצלמה זו קולטת את הקרינה המזערית הנפלטת מהגוף ומתרגמת אותה באמצעים אלקטרוניים מתוחכמים לתמונה על מסך מחשב. האופן שבו חומרים אלו נקלטים בגוף מלמד על תפקודו הפיזיולוגי והביוכימי של האיבר, המערכת או הריקמה. מידע זה מאפשר לאבחן מחלות בשלבים מוקדמים מאד. בדיקות הדמיה המבוצעות במכון הרנטגן כגון צילומים רגילים, CT, אולטרסאונד או MRI בודקות את מבנה האיברים ומלמדות על קיום מחלה אם חל שינוי במבנה האיבר. המידע התיפקודי המתקבל ממיפויים ברפואה גרעינית והמידע האנטומי המתקבל מבדיקות הרנטגן משלימים זה את זה. מיפויים ברפואה גרעינית הם בדיקות הדמיה לא פולשניות. החומר ניתן בזריקה ישירה לוריד(בדומה לכל בדיקת דם פשוטה) או דרך עירוי שהוכן מראש. תופעות לואי בעקבות הזרקת החומר נדירות מאד ובדרך כלל קלות (גרד, פריחה). יש לדווח לרופא או לטכנאי מראש על כל רגישות ידועה לתרופות. אנו ממליצות בכל זאת לפנות לרופא האונקולוג לשם התייעצות והוא יקבע את סוג הבדיקה. בברכה, צוות אחת מתשע

מנהל פורום סרטן השד