באיזה גיל מתחילים לבדוק שדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/05/2001 | 20:41 | מאת: adi

שלום, ברכות על הפורום החדש. אני בת 29. לאימי היה סרטן שד מאוד אלים בגיל 50 והיא נפטרה ממנו לפני כשנה וחצי. פרט אליה ולבת דודה של סבתא שלי (שלה היה סוג אחר של סרטן שד, התגלה מוקדם ונכרת חלקית + הקרנות) לא ידוע על מקרים נוספים של סרטן שד (אם כי כן סרטנים אחרים). לאור כל זה, באיזה גיל כדאי להתחיל בבדיקה? נ.ב. אני לוקחת גלולות נגד הריון. עדי

24/05/2001 | 12:41 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום עדי ותודה על הברכות. המדיניות שלנו בעמותת "אחת מתשע" היא שאשה בכל גיל צריכה לקחת את האחריות לבריאותה בידיה וזאת עלידי ביצוע בדיקה עצמית-ביתית בשילוב עם בדיקת רופא (בדרך כלל כירורג-שד) . העמותה מקיימת סדנאות הדרכה לביצוע הבדיקה העצמית-ביתית לקבוצות של כ- 20 נשים , במקומות עבודה או בחוגי בית ( ראי פרק "בריאות השד" באתר העמותה www.onein9.org.il ). את מוזמנת ליזום קיום סדנא בכל מסגרת הנראית לך מתאימה. תוכלי לקבל פרטים נוספים במשרדנו אצל רינה שמואלי רכזת הפרויקט, טל. 5666737 - 03 . לצערנו איננו יכולים להמליץ על שמות של רופאים לצורך ביצוע הבדיקה אך יש לשער שמוקד המידע בקופת החולים בה הינך מבוטחת יוכל לעזור. באשר לנטילת גלולות נגד הריון - בנושא זה חלוקים הרופאים בדעותיהם באשר לקשר בין נטילת גלולות וסרטן השד. ראוי רק לציין כי לאחרונה כלל משרד הבריאות את הגלולות למניעת הריון ברשימת החומרים המסרטנים שפורסמה על ידו.

מנהל פורום סרטן השד