גוש בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/06/2001 | 09:46 | מאת: שרון

אני בת 28 וגיליתי לאחרונה בגבול הפטמה-שד שכאשר אני לוחצת במקום אני מרגישה מן גוש קטן מאוד וקשה בגודל של פחות מאפונה. יש לציין כי סבתי סבלה מסרטן השד. כמו כן לפני חצי שנה ילדתי וכן אני סובלת מסוכרת נעורים. האם עליי לבדוק זאת?

13/06/2001 | 07:56 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום שרון, בשד הנשי ישנם גושים ובליטות רבות וצריך ללמוד להכיר אותם ולבצע בדיקה עצמית קבועה. בשלב זה, על מנת שהיי רגועה, אנו ממליצות שתגשי קודם כל להיבדק אצל כירורג מומחה שד, ובהמשך כדאי שתבצקי בדיקה עצמית קבועה מדי חודש ובדיקה אצל רופא אחת לשנה.

21/06/2001 | 13:57 | מאת: דר' בן אהרון

שרון שלום, מומלץ להבדק ע"י כירורג העוסק ברפואת השד. מתיאורך את הגוש אין כלל סיבה לדאגה. למיטב ידיעתי אין קשר בין "מחלות השד" וסוכרת נעורים. העובדה שסבתך חלתה בסרטן השד אינה מעלה את הסיכון שלך לחלות בסרטן השד, מאידך, לכל שינוי במרקם ה"נורמלי" של השד רצויה היחסות של רופא מומחה.

מנהל פורום סרטן השד