HER2

דיון מתוך פורום  סרטן השד

10/07/2001 | 13:48 | מאת: מורן

שלום. אני בת 40 . האם תוצאת HER2 משמש מדד או מצביע על משהו? האם יכול להכריע סוג טיפול ? תודה.

10/07/2001 | 15:48 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום מורן, שאלתך מנוסחת בצורה מעט כללית ועל מנת שנוכל להעבירה לחוות דעת של מומחה בתחום עלינו לקבל יותר פרטים , לדוגמא : איזה סוג של HER2, באיזה הקשר זה אובחן ולמה כוונתך בשאלה האם זה מצביע על משהו. כל מידע נוסף שתעבירי לנו יקל עלינו להפנות את השאלה לכתובת המקצועית הנכונה.

11/07/2001 | 12:35 | מאת: דר' בן אהרון

מורן שלום, HER/2 הוא גן הנמצא באופן נורמלי בתאים, הוא מקודד חלבון הנמצא על קרום התא , לחלבון זה יש תפקיד ב"פעילות" התקינה של התא. כאשר קיים לקוי בהתבטאות הגן כמו למשל ביטוי יתר של החלבון, אזי נפגעת ה"פעילות" התקינה של התא ומנגנוני הבקרה של חלוקת התא. חלבון זה שייך למשפחה של אונקוגנים- גנים , המעורבים בהתמרה ממאירה של תא נורמלי. בגידולים ממאירים שונים וביניהם גם בסרטן השד נמצא ביטוי יתר של של חלבון זה, נמצא בעבודות שונות מתאם ישיר בין ביטוי יתר של החלבון למחלה אגרסיבית יותר של סרטן השד מבחינה ביולוגית. לא כל גידולי השד מבטאים ביתר א את החלבון, בנשים עם מחלה נרחבת שאצלן נמצא גם ביטוי יתר של החלבון אזי יש מקום לטיפול בתרופה יחודית, הנקשרת לחלבון הנמצא על קרום התא הסרטני וממיתה אותו. נושא האונקוגנים וסרטן השד הוא נרחב ומורכב, באם שאלתך תהיה מפורטת וממקדת, אשמח לענות, בברכה,

מנהל פורום סרטן השד