כירורג פלאסטי
דיון מתוך פורום סרטן השד
יש לי סרטן מסוג dcis אני עומדת לעבור ניתוח כריתה. לא עברתי הקרנות או טפולים כל שהם וגם לא אעבור. רציתי לברר האם כדאי לעבור ניתוח כריתה ואז להמתין תקופת מה עד השחזור או שאין בעיה לעשות את זה מיידי. תודה מראש
נראה לי שכבר דיברנו בעבר. אני עברתי את השיחזור ביחד עם הכריתה. התהליך הוא פשוט ובסופו של דבר חוסך ניתוח אחדץ בהצלחה
לסיגל שלום, למען בריאותך , אני מציעה לך להתרכז בהחלמה שלך , השחזור יכול לחכות. מה שחשוב כרגע הוא הטיפול במחלה ..עם כל הכאב שבדבר , כרגע הנושא הקוסמטי הינו בעל עדיפות נמוכה. ככה לפחות אני תופסת את המצב. מנסיון. בהצלחה !!
שלום סיגל, שאלתך נשלחה ליועץ הפורום. בנוסף , באתר עמותת אחת מתשע (הקישור מצד שמאל של דף זה) נכתב פרק על שיחזור שד (דף הבית/מידע/מידע רפואי/ שיחזור שד) . פרק זה נותן מידע רב על הנושא. בברכה, צוות אחת מתשע
לסיגל אין ספק שאם את מתכננת שחזור עדיף לעשותו בזמן נתוח הכרחתהץ בנתוח הכריתה אפשר לכרות רק את רקמת השד ולשמר את כל העור או את רובו השחזור מתבצע באופן הפשוט של הכנסת משתל מיידיתץ מתעוררים לאחר הנתוח עם שדייםץ וגם אין מפסידים את עודפי העור הנוטים להתכווץ לאחר זמן אם לא ממלאים את החלל במשתל. בכל אופן ההחלטה מותנית בבדיקה של המצב בבית החזה ובגודל השד השני. וכן בפרמטרים רפואיים אחרים שצריך לקחת בחשבון. אין מנוס מהתייעצות עם פלסטיקאי/ת בבברכה דר רוזנברג הגן ב.