גלולות למניעת הריון וסרטן השד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

12/06/2001 | 14:56 | מאת: יעל

רציתי לדעת אם יש כיום מידע מבוסס לגבי השפעת גלולות על סרטו השד ועד כמה הדבר נחשב למסוכן למי שנמצאת בסיכון גבוהה (אם וסבתא שחלו בסוג זה של סרטן)

14/06/2001 | 09:37 | מאת: צוות אחת מתשע

שלום יעל, בין הרופאים והמדענים הדיעות חלוקות באשר לקשר שבין סרטן שד וגלולות. בהקשר זה כדאי לציין שלאחרונה פרסם משרד הבריאות רשימות של חמרים מסרטנים בשלוש קטגוריות וגלולות למניעת הריון נכללות ברשימת "מסרטנים וודאים". בעת שרופא רושם גלולות הוא חייב לקחת בחשבון את המשתנים הייחודיים של האישה ( גיל, הסטוריה בריאותית, הסטוריה משפחתית וכו' ) . במקרה שלך, כמובן שעליך ליידע את הרופא המטפל בך שאת שייכת לקבוצת סיכון בנושא של סרטן שד.

20/06/2001 | 18:09 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

מיזה כ 40 שנה ידעו יצרני הגלולות על התוצאות בשימוש בגלולות אך דאגו לתשתש את העיניין כיום ידוע כי הגלולות הם אחד מהגורמים לגידול חולות הסרטן בארץ ובעולם לכן יש להימנע מלהישתמש בגלולות שומר נפשו ובריאותו ירחק מהגלולות בריאות טבעית בתזונה נכונה

30/08/2001 | 01:49 | מאת: דליה

אצמנ אוה לבא םישנב ירקיעה ןימה ןומרוה בשחנ ןגורטסא ןומרוהה םירבגב ןומרוהה דיקפת םויה דע .ערזה יאתב רקיעב םירבגב םג ולש תווצהו סה סקר ןעדמה לש רקחמ םסרופ הנורחאל .רורב היה אל הארמה ,4 December 1997( Nature) ר'ציינ בשחנה יעדמה ןיזאגמב יאת ןוילימ 30 ךרעב .רבגה תוירופב םג בושח דיקפת הז ןומרוהלש םיכשאב םירצוימ ערזה יאת .רגוב רכז לכ לצא םוי ידימ םירצונ ערז רבאב .ךשאה תיליע תירבעב וא סימידידיפא ארקנש רבאל םירבועו ןגורטסאלש ואצמ םירקוחה .םילישבמו םינסכואמ ערזה יאת הז רסחש םירבכע לש גוס וקדב םה .ערזה יאת תלשבהב בושח דיקפת תיליעב םיאתל ןגורטסאה תסינכל יארחאש (רוטפצר) ןטלוקה םהל תויהל ידכ .ערזה תוירופ יא בקע םירקע םה ולאכ םירבכע .ךשאה רמוח םיאירב םירבכעל וקירזה םג םירקוחה תואצותב םיחוטב תיתועמשמ הדירי התפצנ ולא םירבכעב .ןגורטסאה תא בכעמש .ערז יאת תלשבהב םיצור םירקוחה ,םירבכע תוירופב ןגורטסאה דיקפת חכוהש רחאל .ערזה יאת תלשבהל רזוע ןגורטסאה םדא ינבב םג םאה ררבל תורקע תויעבב לופיטב דיתעב רוזעי הז עדימש םיווקמ םירקוחה .םירבגב תוליעפ תמייק םירכזב םירחא םירבאב םגש ונייצ םירחא םירקוח וישכע .יעמב תומצעב ,םד ילכב ,חומב לשמל .ןגורטסא לש םירקוחה דבלב ישנ ןומרוה אוה ןגורטסאהש ובאטה רבשנשכ .םירבג לצא ולא םירבאב ןגורטסאה לש דיקפתה המ ןיבהל וסני :היפרגויליבב רבמצדל 4 ,1997 Nature טנרטניאב Nature רתא

מנהל פורום סרטן השד