נגישות
נגישות

שוליים לאחר ניתוח למפטוקומי

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/05/2019 | 10:30 | מאת: אני

שלום רב, לאחר ניתוח למפטוקומי לגוש מסוג ilc 1.7 ס"מ. בניתוח נמצא שהגידול התפשט לשוליים העליונים ולכן בוצעה הרחבה מדיאלית. בדוח הפתולוגי: ilc, grade 2, maximal diameter 1.7 cm. the tumor focally extends to uper surgical margin. distance from the tumor to posterior margin is less than 0.5 millimeter, multiple foci of lcis extends to medial margin, no vascukar invasion seen. הבלוטות נקיות. שאלותיי: האם נשארו תאים טרום סרטניים (lcis). ha יש לנו חשש כי לא כל התאים הסרטניים הוצאו בניתוח, כמו כן המרחק לשוליים האחוריים הוא פחות מ 0.5 מ"מ. האם לדעתך מאחר ומדובר בסרטן שד מסוג ilc, כדאי לעבור ניתוח לכריתה מלאה? אודה לתשובות,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, דבר ראשון איחולי להחלמה מהירה מלאה. לא הבנתי אם הדוח שציטטת הוא אחרי הניתוח הראשון או השני. מקובל וניתן לעשות ניתוח חוזר כדי לנסות ולהשיג שוליים נקיים. (רה-למפקטומי כלומר למפקטומיה חוזרת). השאלה לגבי כריתת שד מלאה במקום אבל מכיון שהגידול הוא קטן אולי כדאי לעבור ניתוח להרחבה והשגת שוליים נקיים, כמובן שכריתת שד עונה על הצורך הזה (ויותר) ויכול להיות שתיתן שקט נפשי. לא בהכרח בכל גידול ILC יש צורך בכריתה מלאה. מקווה שעניתי, מוזמנת להגיע להתייעצות אם תרצי. בריאות שלמה!

מנהלי פורום סרטן השד