הפנייה לממוגרפיה אבחנתית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/11/2018 | 12:32 | מאת: שני

במהלך ביקור שגרתי אצל כירורג שד בשירותי בריאות כללית קיבלתי ממנו הפנייה לממוגרפיה אבחנתית. בסיום הבדיקה הוא אמר שהיא בסדר. גילי 49 כעת חיפשתי מידע על ממוגרפיה וראיתי שזו הפנייה שנותנים למי שיש לה כבר גוש אחרת נותנים ממוגרפיה סקר. האם ייתכן שגילה גוש בבדיקה ולא אמר לי? מה ההבדל בין הבדיקות? תודה

הי שני, אין הבדל מעשי (מלבד השם) בין ממוגרפיה אבחנתית וסקר. כן מומלץ היום לפי ארגוני בריאות בכל העולם (וגם בישראל) להפנות נשים לבדיקת סקר (שקוראים לה ממוגרפיה אבחנתית) מגיל 40. המלצה על גיל ההתחלה יכולה להשתנות מרופא לרופא לפי גורמי סיכון אישיים של כל מטופלת, וגם החלטה על תדירות הבדיקה. אני מאמינה שאם היה חושד שיש גוש בבדיקה כירורג היה משתף אותך.

מנהל פורום סרטן השד