עזרה בפיענוח בדיקת mri

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/07/2018 | 17:42 | מאת: דנית

שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקת mri שיגרתית אותה אני מבצעת מדי שנה. הפעם הופיעו מושגים אותם איני מבינה. אשמח אם תעזרו לי להבין במה מדובר. מבנה השדיים :אחרי כריתה של שני השדיים ושחזור עם סיליקון ימין: ללא לימפאדנופתיה. שתל סיליקון ללא עדות לקרע או דליפה .מעט נוזל סביב השתל .שהחמיר לעומת הבדיקה הקודמת האדרה של הקפסולה של השתל שמאל: ללא לימפאדנופתיה. שתל סיליקון ללא עדות לקרע או דליפה. ללא האדרה חשודה. . בכבד לא עוברים האדרה -ציסטות T2- ריבוי נגעים בעלי אות גבוה ב לסיכום : החמירה כמות נוזל ,עדיין בכמות קטנה ,סביב השתל הימני והאדרה עדינה של הקופסית -לא נראתה קודם -תגובתי/דלקתי ?מומלצת קורלציה קלינית ולשקול דגימת הנוזל לשלול ממצא אחר( לימפומה של הקופסית)?? BIRADS 4 תודה מראש, דנית

16/07/2018 | 20:52 | מאת: פרופ' דינה לב

הי דנית, ראשית כל אין כל ממצא חשוד בשארית השדיים. יש עדות לנוזל שהתגבר סביב השתל בסבירות גבוהה תגובתי כי אין עדות לקרע או דליפה. במקרים אלו חשוב מאד להתייעץ עם הכירורג שלך לגבי דגימת הנוזל כדי לאפיין אותו ולשלול מצב נדיר ביותר של לימפומה מקומית משנית לשתל. בכבד ישנן ציסטות. בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד