תשובות פתלוגיות של דגימה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/04/2018 | 12:28 | מאת: אחת

האם ייתכן שתינתן תשובה שונה לאותה דגימה שהוצאה בניתוח, בשני מקומות שונים ? כלומר האם הפענוח תלוי במפענח ? בנסיון ובכישורים שלו ? או שישנם כללים חדים וברורים ? מה שאני מנסה לשאול - האם תשובות הפתלוגיה הן אוביקטיביות או סוביקטיביות ?

לקריאה נוספת והעמקה
21/04/2018 | 21:02 | מאת: פרופ' דינה לב

ערב טוב, תשובות פתולוגיות מתבססות על אינפורמציה שהצטברה בעקבות שנים ואינספור בדיקות והתשובה נקבעת על פי מראה מיקרוסקופי וצביעות מיוחדות לנוגדנים שונים. באבחנות השכיחות ברוב המקרים ישנה הסכמה מלאה בין פתולוגים שונים. באבחנות נדירות יותר לעיתים צריך בדיקות נוספות וחוות דעת נוספת. בבריאות, דינה

21/04/2018 | 23:57 | מאת: אחת

תודה על תשובתך. האם לטעמך, רצוי ונכון לקבל חוות דעת נוספת. א. במקרה של עדות למחלה ב. במקרה שאין עדות למחלה והאם הדגימה נשמרת בצורה תקינה שניתנת לבדיקה חוזרת בגלל הצביעות ? תודה

22/04/2018 | 09:14 | מאת: פתולוגיה

אם דגימות מוצאות מגידולים ב-2 מקומות שונים, מדובר ב-2 דגימות ולא באותה דגימה. יתכן ודגימה אחת היא מהגידול המקורי (primary) והשנייה מגרורה (בלוטת לימפה). אי לכך, יש אכן מקרים בהם ההיסטופתולוגיה של גרורה שונה מזו של הגידול המקורי. מכל מקום, תמיד עומדת לרשותך האפשרות לעשות רוויזיה של הפתולוגיה אצל פתולוג נוסף. הדגימות נשמרות.

22/04/2018 | 13:42 | מאת: ניסוח

הניסוח של השאלה לוקה בחסר. האם את מתכוונת שהדגימה נבדקה ע"י 2 פתולוגים שונים, או שדגימות נלקחו ב-2 מקומות שונים קרי 2 נגעים שונים?

22/04/2018 | 20:16 | מאת: אחת

הכוונה לדגימה אחת מפענחים שונים.

מנהל פורום סרטן השד