האם קיים הבדל מהותי ?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

14/04/2018 | 23:53 | מאת: שירן

בין ניתוח למפקטומי לבין כריתת סגמנט ? מה ההבדל מבחינת החלמה / הצורך בשחזור / הצורך בפלסטיקאי ? האם פלסטיקאי נכנס לתמונה בעת ניתוח הכריתה רק במקרה של כריתה מלאה ?

15/04/2018 | 09:43 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, אין הבדל מהותי בין למפקטומיה לכריתת סגמנט, יתכן רק כריתת מעט יותר רקמה. מערבים פלסטיקאי בניתוח כאשר ההערכה היא שהניתוח יגרום לעיוות ניכר בשד ולאסימטריה בהשוואה לשד השני ואז ניתן לבצע אונקופלסטיקה והקטנת השד השני אם רלוונטי בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד