שימוש בדאודורנט אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

06/04/2018 | 17:46 | מאת: נעמה

שלום אני אחרי ניתוח של הוצאת גוש מהשד. קיבלתי גם קרינה חד פעמית תוך כדי הניתוח. המנתחת אמרה לי לא להשתמש בינתיים בדאודורנט בצד המנותח. אחרי כמה זמן אפשר להתחיל להשתמש בדאודורנט? מאוד מפריע לי, בעיקר עכשיו כשנעשה חם. תודה רבה מראש!

07/04/2018 | 11:40 | מאת: פרופ' דינה לב

בוקר טוב, לא ברור לי באם עברת ניתוח לבלוטה?? סביר שכן ושיש לך צלקת בבית השחי. באם כך, עדיף לא להשתמש בדיאודורנט עד להחלמת הצלקת בד״כ שבועיים- שלושה לאחר הניתוח. כדאי בכל מקרה למצוא דיאודורנט בלי אלומיניום ואלכוהול באם בנמצא (סטיק יותר טוב ככה שניתן להמנע מהצלקת עצמה). לכל כירורג יש את הפרוטוקול שלו אז כדאי שתתיעצי עם המנתחת בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד