סימון - מיפוי בלוטת הזקיף

דיון מתוך פורום  סרטן השד

23/03/2018 | 11:31 | מאת: אירן

כמה זמן לפני הניתוח מזריקים את החומר על מנת לצבוע את בלוטת הזקיף ? מהו החומר הזה ? ולאן מזריקים אותו ?

23/03/2018 | 12:49 | מאת: פרופ' דינה לב

היי אירן, ישנן שתי שיטות לאיתור קשרית הזקיף הזרקת חומר איזוטופי והזרקת פטנט בלו. ישנם כירורגים המשתמשים בשתי השיטות במקביל ואחרים הבוחרים באחת מהשתיים. הזרקת איזוטופים נעשית שעות לפני הניתוח (לפעמים יום טרם הניתוח) החומר מוזרק בד״כ מתחת לעטרה (אך ניתן להזריק לאזור הגידול). הזרקת פטנט בלו, שהוא מעין דיו כחול, נעשית בחדר ניתוח לאחר ההרדמה וגם הוא בד״כ מוזרק באזור מתחת לעטרה. בבריאות, דינה

23/03/2018 | 22:41 | מאת: אירן

אחרי כמה זמן החומר נעלם בכל אחת מהשיטות ? יש חומר שעדיף על משנהו ? מבחינת יעילות ו/או סיבוכים ?

מנהל פורום סרטן השד