סוג הניתוח - כריתה מלאה / חלקית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

21/11/2017 | 08:30 | מאת: רבקה

מהם השיקולים בהחלטה לגבי סוג הניתוח ? האם עצם העובדה שאני טריפל נגטיב - היא זו שתגרום לכריתה מלאה ? האם העובדה שמעבר ל DUCT שהצטמצם מאד יש לי גם DCIS היא זו שתגרום לגבי כריתה מלאה ? אשמח להבהרה לגבי החלטה זו.

21/11/2017 | 11:11 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

יש הרבה שיקולים. קודם כל תוצאה קוסמטית צפויה מניתוח חלקי לעומת מלא, וזה תלוי בין השאר בגודל הגידול לעומת גודל השד. DCIS מקובל להוציא יחד עם הגידול החודרני, אז אם השטח שלו גדול, יכול להשפיע על היקף הניתוח. יש גם שיקולים כמו רקע תורשתי (אם קיים), אפשרות להימנע מקרינה עם כריתה מלאה (בתנאי שלא היו בלוטות נגועות), רצון שלך, יכולת של המנתח לבצע עבודה יפה עם שימור שד, זמן החלמה, ועוד. על כל אלה כדאי לדבר עם אונקולוג, כירורג ופלסטיקאי...

21/11/2017 | 22:55 | מאת: רבקה

תודה על תשובתך מהו מבחינתך שטח נרחב של dcis ( האם זו הכוונה להסתיידויות ?) ? ובמקרה של כריתה מלאה מהי ההמלצה שלכם לסוג השחזור ? כמו כן מהו זמן ההחלמה הצפוי מניתוח כריתה מלא מול חלקית ?

23/11/2017 | 09:15 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

אין מספר כשמדברים על שטח. זה שטח הסתיידויות לעומת כמות השד הבריא מסביב, שתאפשר או לא תוצאה קוסמטית יפה. סוג השחזור זה תחום של פלסטיקאים, לא חושבת שיש תשובה אחת לכולן, זה תלוי בהמון משתנים וצריך להכיר אותך ולראות אותך כדי להמליץ. זמן החלצה אחרי כריתה מלאה - סביב 3 שבועות, אחרי חלקית - מספר ימים

25/11/2017 | 08:54 | מאת: רבקה

בהנחה שהגידול הממאיר (DUCT) נעלם לגמרי, בעקבות הטיפול הכימותרפי, מדוע עדיין צריך לנתח ? ולחילופין, נניח שהיה רק DCIS - גם היה צורך בניתוח ?

29/11/2017 | 08:05 | מאת: רבקה

תודה מראש

30/11/2017 | 23:03 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

DCIS צריך להיות בחוץ, אחרת זה עניין של זמן עד שיהפוך לגידול ממאיר. לגבי היעלמות הגידול החודרני - אי אפשר לסמוך על בדיקת MRI ב-100% שבאמת כל הגידול נעלם, שהרי לכל בדיקת הדמיה יש מגבלת רזולוציה. קורה שה-MRI אחרי הטיפול נקי, ובניתוח הפתולוג מוצא שארית מחלה. שארית מחלה חודרנית, אם יש כזאת (ואין דרך לדעת בלי לנתח) לא רצוי להשאיר בשד. במקרים מאוד נדירים, וזה לא המקום להיכנס לפרטים, האונקולוג מעלה אפשרות של לא לנתח אלא להקרין בלבד, אבל זה עדיין לא הסטנדרט של טיפול ולא נבדק בשום מחקר מסודר, כך שזה סוג של הימור, בטח כשאין סיבה רפואית לא לנתח. אם יש לך ספקות לגבי הניתוח, תעלי את החששות והשאלות מול הרופא המטפל, שיש לו את כל המידע עליך ועל מצב המחלה לפני ואחרי הטיפול. ותמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת של כירורג ו/או פלסטיקאי

מנהל פורום סרטן השד