אלטרנטיבה להוצאת גוש?

דיון מתוך פורום  סרטן השד

29/10/2017 | 19:03 | מאת: בת

שלום, לאחר ביצוע של מספר אולטרא סאונד וביופסיה, נאמר לי שאני צריכה להוציא את הגוש מהשד. רציתי לברר על אלטרנטיבה אחרת מניתוח להוצאת גוש בגודל של פחות מ2 ס"מ (כ1.4 ס"מ נכון ללפני חודש). קראתי על שיטת בלס אך הבנתי שהיא כבר לא מבוצעת. איזו אלטרנטיבות אחרות קיימות? תודה

02/11/2017 | 12:00 | מאת: ד"ר ליאור הלר

בת שלום, הוצאת גוש מהשד כרוכה בהליך ניתוחי ובהרדמה מקומית או כללית, בהתאם לגודלו ומיקומו. במקרה שלך, גוש קטן כ 1.4 ס"מ, הקרוב לעור ניתן להסיר בהרדמה מקומית (אקסיזיה) אך באם עמוק יותר, ייתכן ויהיה צורך בהרדמה כללית- עדיין מדובר בניתוח בהיקף קטן (משמר שד). בכל מקרה- כדאי לגשת ולהתייעץ בנושא עם כירורג, בריאות שלמה פרופ הלר

מנהל פורום סרטן השד