תשובות ממוגרפיה תלת מימד ובדיקה סונוגרפית

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/10/2017 | 02:11 | מאת: GAL

שלום רב, בת 50 . הפסקת וסת לפני כ4 חודשים.בתשובת ממוגרפיה מרקם השדיים בחלקו פיברוגלנדולרי ובחלקו שומני birads'bהודגמו בלוטות תוך ממריות דו צדדיות בחפיפה למלאות המישושית בבית השחי L>R הודגמה רקמת שומן.הודגמו בלוטות תוך ממריות דו צדדיות.בסונר הודגמו בלוטות תוך ממריות בזנב השד משני הצדדים.מבנה דוקטלי צפוף דו צדדי. בסיכום ממצאים שפירים birads'2 אבקש לדעת את מידת החומרה אצלי. אמא שלי חולת לימפומה נון הודקינס. האם עלי לעבור בדיקת פט או בדיקוץ נוספות. תודה

26/10/2017 | 23:43 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

למה הכוונה "מידת החומרה"? לפי מה שציינת (לא רשמת גודל של בלוטות או דברים נוספים שאולי צויינו), מתוארים ממצאים שפירים ולא חשודים. אם את לא שקטה, תפני אם הדיסקים לכירורג שיתרשם בעיניים ממה שמתארים. אין קשר בין לימפומה אצל אימך לבלוטות תקינות שתוארו אצלך בבדיקה. התוצאה הזו בפני עצמה לא מצריכה PET, אם יש תלונות או דברים אחרים בבדיקה הגופנית שמטרידים אותךצריך לבדוק את זה באופן מכוון, קשה להתייחס במסגרת הפורום

27/10/2017 | 04:48 | מאת: GAL

תודה רבה על המענה.בתשובה לא צויין גודל בלוטות. 🤔אני אכן מתעתדת לפנות לכירורג שד.

מנהל פורום סרטן השד