נחיצות של בדיקת ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  סרטן השד

31/08/2017 | 14:13 | מאת: 123

שלום הבחנתי בגוש כואב בשד. הרופאה הכירוגית אמרה שגודלו 1.5 סמ ושלחה אותי לבדיקות אולטראסאונד וממוגרפיה. קראתי שבדיקת ממוגרפיה מזיקה ועלולה לגרום לסרטן השד. האם לא מספיקה בדיקת אולטראסאונד? מציינת שדודתי מצד האב חלתה בסרטן השד. ואני מניקה בערך פעם ביום

31/08/2017 | 18:17 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

בדיקה אחת לא גורמת לסרטן. לא בטוח שאולטראסאונד מספיק, אבל תתחילי בו, ולפי הצורך אפשר להוסיף ממוגרפיה בהמשך (קחי בחשבון שברוב המקומות אפשר לעשות את שתי הבדיקות באותו הזמן, אם תחליטי להפריד, יתכן שתצטרכי לקבוע תור חדש לבדיקה הנוספת)... אם דודתך חלתה בגיל צעיר (לפני 50), כדאי גם לפנות לייעוץ גנטי

מנהל פורום סרטן השד