אבחון הסרטן

דיון מתוך פורום  סרטן השד

11/06/2001 | 17:16 | מאת: רנה

קראתי על מחקרים שמצביעים שכל דיקור בשד, לרבות ביופסיה, מגדיל מאוד את הסיכון לסרטן השד בעתיד .מה דעתך על המחקרים? האם ביופסיה שכרוכה בחיתוך חתיכה קטנה ולא דיקור לא תגדיל את הסיכוי לסרטן עתידי? מה האופציה החלופית, במקרה שעל-פניו נדרש לבדוק אם גידול הוא סרטני ע"י ביופסיה ? באותו עניין : האם בדיקת אונקוגנים יכולה להכריע חד משמעית אם יש או אין סרטן? האם היא מצביעה גם היכן הוא נמצא?

21/06/2001 | 12:30 | מאת: דר' בן אהרון

המחקרים העוסקים ב"חבלה" כגורם סיכון להתפתחות סרטן - לא עומדים ביכולת ההוכחה המדעית. רבות נכתב על כך בעבר ,לא רק בהקשר לסרטן השד . דיקור של השד או ביופסיה של מקטע קטן של רקמת השד אינו מגדיל את הסיכון לחלות בסרטן השד. ביופסיה בעזרת מחט או ביופסיה בניתוח מאפשרת לאבחן את הנגע, במרבית הנשים ניתן להגדיר את רמת החשד לממאירותו של נגע בשד ע"י הבדיקה הידנית ובדיקות הדימות השונות. האופציה היחידה כדי לקבוע באם הגידול הוא סרטני הינה ביופסיה. הביופסיה נעשית ע"י מחט המכוונת לנגע ה"חשוד" ביד חופשית באולטראסאונד או בממוגרפיה. אין צורך במרבית הנשים לבצע ניתוח כדי לקבוע את האבחנה. האבחנה של הנגע טרם הניתוח מאפשרת את תכנון הטיפול הכירורגי. האונקוגנים הם גנים הנמצאים בכל תא , ויש להם חשיבות בבקרת "חיי התא" ובחלוקתו. לקוי בהתבטאותם של החלבונים השונים עלול לגרום לחלוקה לא מבוקרת ולהתמרה סרטנית של התא. בדיקת אונקוגנים אינה קובעת את האבחנה,ואינה קובעת היכן הוא נמצא. האבחנה של סרטן היא היסטופתולוגית. בדיקת האונקוגנים יכולה להגדיר לפי הענין את אופיה הביולוגי של המחלה ולהיעזר באינפורמציה זו כדי להחליט על הטיפול העדיף. כמו ההרספטין כטיפול בחולות סרטן השד המבטא ביתר את האונקוגן HER2/neu

מנהל פורום סרטן השד